dilluns, 10 de setembre del 2012

COMUNICAT CONJUNT DE LES SECCIONS SINDICALS DE L'AJUNTAMENT DE SABADELL PER LA FESTA MAJOR 2012


A L’OPINIÓ PÚBLICA DE SABADELL

La Festa Major d’enguany es realitzarà gracies a l’esforç i professionalitat de molts treballadors i treballadores municipals que malgrat la situació que estem patint (tenim el conveni suspès, se’ns déu una quantitat important de diners, se’ns vol augmentar la jornada laboral i eliminar una paga extra, que s’afegeix a la retallada salarial d’un 5% que ja se’ns ha aplicat des del 2010) han considerat que els ciutadans de Sabadell, que també pateixen les conseqüències d’una crisi que no hem provocat, es mereixen poder gaudir d’uns dies en els que la festa i la convivència al carrer són protagonistes. Convé que se sàpiga que molts dels treballadors que treballaran durant aquests dies de Festa Major ho faran sense rebre cap compensació econòmica, demostrant una professionalitat que ja ens agradaria que tinguessin alguns dels responsables polítics.

Entre plantar cara als responsables de la crisi o alinear-se amb aquests, el govern municipal ha escollit aquesta darrera opció. Volen aplicar als treballadors municipals, mesures que saben perfectament que no només són injustes (eliminar una paga extra als empleats públics quan acumulem una pèrdua de poder adquisitiu de gairebé un 20%) sinó que, a més, no serviran per a redreçar l’economia, ans al contrari. No estem d’acord amb el Pla d’Ajust que varen aprovar que significa l’acomiadament de personal municipal, pèrdua de qualitat i tancament de serveis públics i un atac als drets laborals dels treballadors/res municipals. Són les conseqüències d’aplicar les polítiques d’austeritat i retallada social que destrueixen el serveis públics i han provocat, entre altres coses, un augment d’impostos i taxes a la nostra ciutat.

Per això, en aquesta Festa Major volem fer una crida a la responsabilitat del govern municipal i a recordar-los que, igual que els treballadors que faran possible aquests dies de festa, el seu principal compromís és amb els ciutadans i amb els serveis que es presten a la ciutat, avui dia amenaçats per la política del govern del PP i per les mesures que Rajoy des de Madrid i Mas des de Barcelona, apliquen servilment seguint les indicacions de la Troika.

MALGRAT TOT, VISCA LA FESTA MAJOR!